Hjemmelaget is med O’boy!
CA 10 PORSJONER
Du trenger
5 dl fløte
1 boks søt, kondensert melk (397 g)
1 1/2 dl O’boy
1 ts havsalt
Slik gjør du
Røre 1 (base):
Visp fløten til den blir en tykk og luftig krem. Bland 2 dl av den kondenserte melken med kremen. Pass på at alt er godt blandet ellers kan det oppstå iskrystaller i isen.
Røre 2 (O’boy):
Ta 1/3 av baserøren og bland sammen med 1/2 dl O’boy.
Røre 3 (O’boy-ripple):
Bland resten av den kondenserte melken med 1 dl O’boy og 1 ts havsalt. Hell over litt av røren i en separat skål og spar dette til topping.
Monter isen:
Hell de tre rørene i is-former, porsjonsformer eller form (ca 1 ½ l). Lag gjerne et virvelmønster med baksiden av en skje. Sett isen i fryseren i minst fire timer. Ta ut og tin ca 20 minutter før servering. Server i skåler og topp med resten av O’boy-ripple (Røre 3).