Superraske O’boy-snurrer
12-16 SNURRER
Du trenger
4 stk. plater med smørdeig (butterdeig)
100 gram romtemperert smør
2,5 dl O’boy-pulver
1 egg
1 dl perlesukker til pynt
Slik gjør du
Ta ut 4 plater med smørdeig å la de tine på kjøkkenbenken som anvist på pakken. Varm ovnen til 200 grader. Bland sammen det romtempererte smøret og O’boy. Det kan være litt vanskelig å få O’boy pulveret til å blande seg i starten, men bare fortsett, det kommer til å blande seg fint.
Legg 2 plater med smørdeig ved siden av hverandre så langsidene overlapper. Kjevle deretter platene sammen slik at de blir en stor plate. Gjøre det samme med de to gjenværende platene.
Påfør O’boy-smøret over en av platene med smørdeig. Legg den andre platen oppå.
Kutt smørdeigsplatene i remser på ca 2 cm. Tvinn hver remse slik at de ser ut som en lang spiral. Klem igjen endene på spiralen, da holder snurrene formen sin bedre under steking. Form spiralene til snurrer.
Plasser endene under selve snurren, da unngår du at snurren mister formen under steking. Pensle snurrene med et pisket egg og strø på perlesukker.
Stekes midt i ovnen i ca 15 min, til de er gyldne og gjennomstekte.
Pass på at O’boy-fyllet ikke brenner seg under steking.
Veldig enkelt og utrolig godt.