Historien til O’boy
Litt om historien til O’boy
O'boy ble lansert i 1960 og har siden vært Nordens mest populære sjokoladedrikk. Den deilige sjokoladesmaken nytes både varm og kald, både til frokost og til andre tidspunkter. I 1995 ble O'boy kjøpt av det globale selskapet Kraft Foods, i dag Mondelēz International, som bl.a. eier merkevarer som Freia, V6, Stimorol, Ritz og Oreo. Produksjonen av O’boy foregår i dag i Marabou-fabrikken i Upplands Väsby utenfor Stockholm.
Hvorfor O’boy?
På den tiden oppskriften til O'boy ble utviklet, besøkte den daværende markedssjefen i Marabou USA. Der snappet han opp begrepet "oh boy", som han syntes var et bra navn på et nytt sjokoladepulver i det nordiske markedet.
Noen av O'boys milepæler
Et tilbakeblikk på historien og frem til i dag
1960
O'boy ble lansert i Sverige under merkevaren Marabou.
1961
O'boy ble lansert i Norge under merkevaren Freia.
1966-1980
O’boy lanserer flere forskjellige smaker og kommer i flere størrelser. O’boy med jordbærsmak ble lansert i 1966 og ett år senere kom O’boy med vaniljesmak. Tidlig på 1970-taltet kom flere smaker, bl.a. blåbær og Mocca.
2001
O’boy lanserer sitt nye og omtalte kommunikasjonskonsept ”Hvordan blander du?”.
2007-2014
O’boy lanserer flere nye smaker, bl.a. favorittene O’boy No Sugar, O'boy Plus og O'boy Dark.
2009
O’boy lanserer det nye kommunikasjonskonseptet ”O’boy – Let’s play”.
2015
O’boys sortiment består i dag av Portion (vannoppløselig), Less Sugar samt den elskede bestselgeren Original. Les mer under fanen produkter.