Historien til O’boy


Litt om historien til O’boy


O'boy ble lansert i 1960 og har siden vært Nordens mest populære sjokoladedrikk. Den deilige sjokoladesmaken nytes både varm og kald, både til frokost og til andre tidspunkter. I 1995 ble O'boy kjøpt av det globale selskapet Kraft Foods, i dag Mondelēz International, som bl.a. eier merkevarer som Freia, V6, Stimorol, Ritz og Oreo. Produksjonen av O’boy foregår i dag i Marabou-fabrikken i Upplands Väsby utenfor Stockholm.


Hvorfor O’boy?


På den tiden oppskriften til O'boy ble utviklet, besøkte den daværende markedssjefen i Marabou USA. Der snappet han opp begrepet "oh boy", som han syntes var et bra navn på et nytt sjokoladepulver i det nordiske markedet.

Noen av O'boys milepæler


Et tilbakeblikk på historien og frem til i dag


1960

O'boy ble lansert i Sverige under merkevaren Marabou.

Ovrigt historia O'boy Let's play

1961

O'boy ble lansert i Norge under merkevaren Freia.

Ovrigt historia O’boy lanseras i Norge under Freia-varumärket

1966-1980
O’boy lanserer flere forskjellige smaker og kommer i flere størrelser. O’boy med jordbærsmak ble lansert i 1966 og ett år senere kom O’boy med vaniljesmak. Tidlig på 1970-taltet kom flere smaker, bl.a. blåbær og Mocca.

Ovrigt historia 1966-1980Ovrigt historia 1966-1980Ovrigt historia 1966-1980

2001
O’boy lanserer sitt nye og omtalte kommunikasjonskonsept ”Hvordan blander du?”.

2007-2014
O’boy lanserer flere nye smaker, bl.a. favorittene O’boy No Sugar, O'boy Plus og O'boy Dark.

Ovrigt historia O'boy No sugar addedOvrigt historia O'boy plusOvrigt historia O'boy Dark

2009
O’boy lanserer det nye kommunikasjonskonseptet ”O’boy – Let’s play”.

Ovrigt historia O'boy Let's playOvrigt historia O'boy Let's playOvrigt historia O'boy Let's play

2015
O’boys sortiment består i dag av Portion (vannoppløselig), Less Sugar samt den elskede bestselgeren Original. Les mer under fanen produkter.